اولکامیز- مراسم جشن فارغ التحصیلی طلاب جوان حوزه علمیه قازانقایه پیام ها و نکته های تلخ و شیرین داشت که به شرح ذیل می خوانید :
1 - برای ورود به روستای قازانقایه باید از پلی تنگ و باریک که بر روی رود اترک بنا شده است بگذرید. با تماشای رودخانه خشک شده اترک مات و مبهوت می مانید آن هم تقریبا 40 روز مانده به زمستان. با خود می پرسید چه برر سر رود امده است ؟ این روزها اترک و گرگان تشنه و بی رمق شده اند. باید به این فاجعه زیست محیطی گریست. پس از انقلاب واقعا چه بر سر اترک و گرگان آوردیم؟ دو رودی که شریان حیاتی ترکمن صحرا بود و روزگاری نه چندان دور پرآب، بانشاط و پرخروش جریان داشت. دو رودی که مایه برکت بودند ولی الان گویی مرگ به سراغ شان امده است. به راستی چه کردیم با این دو رود پرخاطره و تاریخی. از دولت تا ملت همه مسئولیم .
2- قبل از پل یادمان سه شهید روستای قازانقایه در دفاع مقدس نصب شده است شهدایی که جان شیرین شان را در راه وطن تقدیم کردند . شهدایی که مرام و آرمان آنها تحقق شعار بنیادین انقلاب استقلال آزادی جمهوری اسلامی بود. به راستی چقدر به آرمانهای متعالی شهدا پایبند مانده ایم ؟
3- با ورود به قازانقایه میدان کوچکی را می بینید که یک دیگ معلق ( قازان ) در به چشم می آید. این نماد بر تنها فلکه روستا با نام روستا و وجه تسمیه اش مرتبط است.
4-در قازانقایه در کنار خانه های آجری نسبتا ساده و جدید، خانه های گلی کوچک و کپری واغب به چشم می آید که نشان از فقر و محرومیت مردمان این سامان است. جوانان این سامان از بیکاری رنج می برند و بالاجبار برای کار رهسپار شهرهای دور و نزدیک می شوند.
5- میهمانانی که از مناطق دور آمده اند یک روز قبل از مراسم در قازانقایه حضور یافتند و شبی پرخاطره در کنار دوستان شان در این روستا اقامت گزیده اند.
6-حضور مسئولانه دانش آموزان بسیجی مراوه تپه ای و قازانقایه ای با لباس های متحد الشکل در ساماندهی و نظم خودروها حرکتی جالب بود.
7-مراسم کاملا مردانه بود و خبری از بانوان نبود.
8-حضور مردم پرشور و گسترده بود و این نشان از والا بودن جایگاه روحانیت در بین مردم است ولی از نظر سنی اغلب حاضرین میانسال و سالخورده بودند و جوانان و نوجوانان کمتر به چشم می آمدند.
9- حضور دانشجویان خارجی جامعه المصطفی گرگان نقطه عطف این مراسم بود. دانشجویان از کشورهای چین ، نیجیریه ، ساحل عاج ، تونس ، ازبکستان و . . بودند که آنها را دکتر سارلی و آقای حنفی همراهی می کردند. متاسفانه از ترکمنستان کسی نبود.
10- حضورحجت الاسلام حسین پور مدیر دفتر ولی فقیه در اهل سنت گیلان که اقدامی درخور و شایسته بود. همچنین حضورسید مسعود آخوند مجددی از مشهد و حجت الاسلام خیرخواه رئیس مرکز بزرگ اسلامی شمال کشور از گرگان و هیئت همراه. حضور پرتعداد مسئولین شهرستانی از فرمانده سپاه تا رئیس دانشگاه پیام نور و رئیس اداره راه ، بخشدار مرکزی مرواه تپه، معاون مالی اداره آموزش و پرورش و تنی چند از اعضای شورای شهر مراوه تپه در مراسم . خوجه آخوند غراوی امام جمعه مرواه تپه غایب بزرگ این مراسم بود.
11- نشست صمیمی مهندس غراوی نماینده و هیئت همراه با اعضای شورای اسلامی قازانقایه پس از مراسم به صرف چای و شیرینی در یکی از خانه های همجوار مسجد.
12- حضور فعال و چشمگیر خبرنگار صدا و سیمای گلستان و سایت خبری اولکامیز
13- نصب سه بنر بزرگ در محل اجرای مراسم . بنراولی توسط مرکز بزرگ اسلامی شمال کشور تهیه شده بود که عکس امام خمینی و رهبری به چشم می امد. در بنر دومی تصویر عبدالله پیر ( پیر طریقت نقشتندی در خراسان ) دیده می شد. در بنر سومی تصویر یارمحمد آخوند نظری و یک روحانی دیگر . . . که در آن شعر ذیل نوشته شده بود : اردین علمی چون زردآلوی دوست / ملذذ دور اونینگ هم مغزی هم پوست
14- ایجاد بازارچه کوچک در حاشیه مراسم ( فروش کتاب ها، سی دی ها و پوستر های مذهبی، لباسهای آخوندی ، پارچه ها و پالتو های زمستانی و . . . فروش لباس ها و کت و شلوارهای دست دوم . بازار داغ حکاکی بر روی خودکار توسط هنرمند جوان و خوش خط ایوب گنبدی ایوب قوجق
لطیف ایزدی / مراوه تپه 12 آبان 96
ارسال نظر به عنوان مهمان